De Blowerdoortest is een meting waarbij de luchtdichtheid van een woning wordt gemeten. De woning wordt met deze meting op zowel overdruk als onderdruk gezet. Wanneer de luchtdoorlatendheid van de woning te hoog is heeft dit negatieve gevolgen voor het energieverbruik.

Blowerdoortest

Luchtlekkages zichtbaar door Blowerdoortest

Door een luchtdichtheidtest uit te voeren in uw bestaande woning zijn luchtlekkages (energieverliezen) door kieren en naden in de buitenschil eenvoudig op te sporen. Met behulp van een zogenaamde Blowerdoortest kunnen wij deze luchtlekkages zichtbaar maken door artificiële rook of thermografie toe te passen en dit op foto vast te leggen. Hierdoor kunnen er doelgericht oplossingen worden toegepast. Een betere luchtdichtheid van uw woning levert niet alleen energiebesparing op, maar ook een hoger wooncomfort. Daarnaast zijn wij hiermee in staat de infiltratiewaarde van de woning te meten, deze kan worden getoetst aan het bouwbesluit of bij nieuwbouw aan de ontwerpberekening.

Wanneer een Blowerdoortest uitvoeren?

Wanneer er in de ontwerpberekening (EPG, EP, BENG, PHPP) of vanuit certificeringseisen een meetwaarde voor infiltratie wordt opgegeven, dan moet deze in de praktijk worden gecontroleerd. Dit kan door een Blowerdoortest uit te voeren.

Meer informatie?

Meer informatie over de blowerdoortest? Neem contact met ons op.

Wet Kwaliteitsborging

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diensten, laat het ons weten. 
U kunt ons bereiken op: 

Telefoon: 0593 - 541026
of e-mail: info@kwaliteitborg.nl